Vijesti

Službena obavijest iz Hrvatskog veslačkog saveza (HVS) u ured Veslačkog kluba s Dubovca stigla je u ponedjeljak, 20. svibnja nakon čega je VK Korana potvrdio odlazak svog veslača Josipa Jakšića.

Dva mlada karlovačka veslača Josip Jakšić (VK Korana) i Tin Jarnjević (VK Karlovac) izveslali su potrebnu normu i osigurali odlazak na pripreme koje će se održati od 27. svibnja na Jarunu, a potom i možebitni nastup za hrvatsku izbornu vrstu na Europskom juniorskom prvenstvu (U-19) u Kruszwici u Poljskoj. Odlazak za Poljsku planiran je 30. svibnja, a povratak 2. lipnja 2024.

Za komentar smo zamolili Zlatka Katušina, trenera Korane.

– Obavijest o odlasku ovog dvojca na prvenstvo u Poljsku tek sada je službeno stigla u naš klub, a ranija obavijest nije bila službena pa nismo htjeli ‘trčati pred rudo’ jer je još moglo doći do izmjena, a i čekala se privola našeg kluba koju donosi naš Upravni odbor. Izbornik reprezentacije g. Darko Mikšić je bio kod nas u klubu gdje smo razgovarali o tome i koji nam je potvrdio da prvotna obavijest, koja je VEĆ bila objavljena u nekim medijima, nije bila službena. Niti jednog trenutka nismo dvojili da naš veslač bude dio te posade, dapače, za nas je to dobra vijest. Međutim, naš jedini uvjet izborniku bio je da trener te posade ne bude Tihomir Jarnjević, što je izbornik Mikšić i prihvatio.

Na juniorsko EP u Poljsku odlazi 11 veslača, tri trenera i izbornik Darko Mikšić koji je preuzeo biti trener spomenutog dvojca. Na popisu za Poljsku jesu: 2xJW Donata Elez (Iktus) i Laura Lalić (Istra), 1xJM Luka Sabelja (Croatia), 2-JM Lovro Rudec i Luka Grgić (oba Iktus), 4-JM Nikola Knežić, Franko Dobra, Jakov Slavica (svi KRK) te Peruško Fabio (Istra) te spomenuti dvojac Jakšić-Jarnjević. Treneri: Krešimir Ižaković (Iktus), Ante Dragović (Croatia) i Mičan Radečić (Krk).

Foto: Facebook VK Karlovac