Vijesti

Održano je 13 utrka s 43 veslača iz pet klubova Croatia, Zagreb i Trešnjevka iz Zagreba, ogulinski Sabljaci i domaća Korana. Veslači s Kupe sveukupni su pobjednici s 8 pobjeda i su za to su zaradili pehar.

Sve utrke su vožene s 500 metara, u svakoj utrci s memorijalnom utrkom, osim u četiri utrke gdje su se nadmetale dvije posade, utrkivale su se po tri posade. Suci su bili Tajana Nosić iz Zagreba Filip Rendulić iz Karlovca.

Pehar za ovogodišnjeg pobjednika Memorijalne utrke „Bruno Cetinjanin“ otišla je u ruke dvojcu na pariće za juniore B zagrebačke Trešnjevke s posadom Max Rastovski i Jan Kordić koji je u finalu pobijedio karlovački dvojac Vito Brozović i David Mikašinović. Prije finalne memorijalne utrke održane su bile dvije kvalifikacijske utrke s po tri posade u kojima su pobjednici na kraju veslali finale.

Potom je održano još 11 utrka. U skifu za juniore A, u prvoj grupi je pobijedio Josip Jakšić, a u drugoj Jan Latković (oba Korana). Koranaši Max Findrik i Jan Črne pobijedili su u utrci dvojca na pariće za kadete A. Zatim su održane tri grupe utrka u disciplini skif za juniore B, a pobjednici su bili: Mihael Barnjak (Zagreb), Šime Ravnjak i Leon Opačić (oba Korana). U utrci skifova za juniorke B očekivano je prva kroz ciljnu crtu prošla Koranašica Ema Hodak. U klupskoj utrci dviju posada Korane u dvojcu na pariće za seniore pobijedili su Josip Jakšić i Luka Hajdin. U utrci skifova za kadete A pobijedio je Jan Črne (Korana). Marko Špoljar (Croatia) pobijedio je u skifu za kadete A, u zadnjoj utrci regate a prije finalne memorijalne utrke.

Konačan redoslijed po pobjedama: 1. Korana 8, 2.-4. Zagreb, Croatia i Trešnjevka po 1 pobjeda, 5. mjesto Sabljaci bez pobjede.

Za Koranu su nastupili još: Matija Car, Ruben Selimović, Ema Vuković i Mauro Bauer.

  • Nakon Bledske regate Karlovačka regata je najstarija u ovom dijelu Europe na što smo izuzetno ponosni. Iduće godine obilježavamo 90 godina kluba i nastojat ćemo se dobro pripremiti kako bi tu obljetnicu obilježili i kroz našu tradicionalnu regatu. O ovoj regati mogu samo kazati da sam zadovoljan s nastupom naših veslača. Za nas neće biti dužeg odmora jer nam uskoro kreću i pripreme za Balkanske igre u Turskoj koje će se održati na jesen a na nastupiti će naši Ema Hodak, Josip Jakšić i Šime Ravnjak. Zatim, U23 Europsko prvenstvo i Balkanijada te seniorsko prvenstvo Hrvatske za koje se također moramo dobro pripremiti – kaže trener Korane Zlatko Minja Katušin.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik VK Korana Boris Vrbanac, medalje su dodjeljivali predsjednik, tajnik Zagrebačkog veslačkog saveza Josip Kostelić i tajnica KŠZ Marjeta Ćelić, predsjednik Korane te članovi i prijatelji kluba. Pehar pobjedniku memorijalne utrke predao je predsjednik KŠZ Željko Šančić, a glavnu nagradu – pehar sveukupnom pobjedniku regate uručila je karlovačka županica Martina Furdek Hajdin.