Vijesti

Prije dvije godine je na godišnjoj skupštini kluba svom dugogodišnjem vjernom članu, Karlovčaninu s ljubljanskom adresom Nikoli Katušinu, dodijeljena je plaketa za dugogodišnji doprinos u radu kluba kojom ga je nagradila uprava Veslačkog kluba Korana.

Nikola Katušin, Pimpa kako su ga zvali njegovi veslački prijatelji, preminuo je u Ljubljani gdje je živio gotovo šest desetljeća, preminuo je 1. rujna 2024. u 87. godini života.

Iako je godinama živio u Ljubljani njegova veza s rodnim Karlovcem, Dubovcem i Veslačkim klubom Korana bila je čvrsta i trajna. Kad god je imao priliku dolazio je u Karlovac i nikad nije bilo a da nije posjetio svoje veslačke prijatelje. Klub svoje mladosti neizmjerno je volio i pomagao ga. Bio je i član veslačkog Bratstva Dubovac Kvaka ’85.

Inače, „Pimpa“ Katušin potiče iz ugledne i tradicionalne dubovačke veslačke obitelji. Kao mlad bavio se veslanjem, njegov brat Velimir je također bio veslač Korane, nećaci Davorin i Zlatko (danas profesionalni trener u klubu) veslali su u dresu istoga kluba, kao i njihova djeca.

U ime Veslačkog kluba Korana sućut obitelji izrazio je predsjednik Boris Vrbanac.

„Poštovana obitelji Katušin.
S tugom smo primili vijest o odlasku našeg člana i prijatelja, našeg „Pimpe“. U povijesti našeg kluba njegovo će ime ostati trajno upisano. Hvala mu na svemu što je pružio našem klubu. U ime svih članova VK Korana i svoje osobno ime izražavam vam najdublju sućut.“