Vijesti

Mladi veslači Veslačkog kluba Korana, Šime Ravnjak, Ema Hodak i Josip Jakšić u vodstvu trenera Zlatka Katušina nastupili su u sastavu reprezentacije Hrvatskog veslačkog saveza (HVS) na Balkanskom veslačkom prvenstvu za mlade veslače u Turskoj (14. i 15. rujna 2024.) gdje je Šime Ravnjak osvojio dvije medalje – srebrnu u četvercu i brončanu u dvojcu na pariće.

U ukupnom poretku, Rumunjska je zauzela prvo mjesto, dok je Hrvatska završila na četvrtom mjestu. Hrvatski veslači osvojili su ukupno šest medalja: prvo povijesno zlato za Hrvatsku na Balkanijadi osvojio je četverac bez kormilara za juniore B, Luka Sabelja u skifu za juniore B ,četverac juniorki B i dvojac za juniore B okitili su se broncom, dok je osmerac za juniore B i četverac za juniore B osvojio srebro.

Šime Ravnjak,  veslač VK Korane zajedno s Lukom Sabeljom (VK CROATIA), Markom Sredićem (VK CROATIA) i Gabrijelom Madunićem (VK ZAGREB) u četvercu za juniore B osvojio je srebro.

Naš Šime u dvojcu za juniore B zajedno sa Gabrijelom Madunićem (VK ZAGREB) osvojio je   broncu.

Ema Hodak u skifu za juniorke B zauzela je 6. mjesto, dok je Josip Jakšić zajedno s Markom Martinovićem (VK KRKA) u dvojcu za juniore A također zauzeo 6. mjesto.

  • 1x JŽB (Ema Hodak ) – 6. mjesto
  • 2x JMB (Šime Ravnjak, Gabrijel Manudić) – 3. mjesto 
  • 4x JMB (Šime Ravnjak, Lukom Sabeljom , Markom Sredićem, Gabrijelom Madunićem) – 2. mjesto
  • 2xJMA (Josip Jakšić, Marko Martinović) – 6. mjesto

.