Uncategorized

Josip Jakšić i Šime Ravnjak veslali u iznimno snažnoj konkurenciji, s vrhunskim veslačima Valentom Sinković, Ivanom Talaja i Davorom Poljančić

Ovogodišnje Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane održano je 5. i 6. listopada 2024. na regatnoj stazi Jarun u Zagrebu. Za Veslački klub Korana veslali su Mauro Bauer, Šime Ravnjak, Josip Jakšić, Matija Car i Leon Opačić. Nažalost zbog bolesti veslača Luke Hajdina i Jana Latkovića, VK Korana nije nastupio u četvercu na pariće. Također, zbog bolesti nije nastupila ni veslačica Ema Hodak, što čini uspjeh kluba još značajnijim.

No, unatoč  izostancima zbog bolesti, VK Korana postigao je iznimne rezultate. Pod vodstvom trenera Zlatka Katušina, VK Korana je osvojio dvije medalje – jednu srebrnu i jednu brončanu, te je u ukupnom poretku klubova zauzeo 12. mjesto od 26 sudionika s ukupno 26,64 bodova.

Mauro Bauer osvojio je srebrnu medalju u skifu za lake seniore (LSMx1) natječući se u vrlo jakoj konkurenciji, gdje je odmjerio snage s Lukom Radonićem, višestrukim osvajačem medalja.

U dvojcu za lake seniore (LSMx2), Matija Car i Leon Opačić osvojili su brončanu medalju, natječući se protiv posada kao što su Vito Prizmanić i Nikola Kontrec, koji su ove godine osvojili 7. mjesto na Europskom prvenstvu u veslanju U23.

Posebno valja istaknuti nastup Josipa Jakšića i Šime Ravnjak, oba još juniori, koji su veslali u iznimno snažnoj konkurenciji, s vrhunskim veslačima poput Valenta Sinkovića, osvajača olimpijskog zlata, te Ivana Talaje, i Davora Poljančića drugoplasirane na Europskom prvenstvu u veslanju U23.  

Ostvareni rezultati na ovogodišnjem Hrvatskom veslačkom prvenstvu u prestižnoj konkurenciji dodatno naglašavaju potencijal i kvalitetu mladih veslača iz VK Korane.

U ukupnom poretku klubova na ovogodišnjem Hrvatskom veslačkom prvenstvu iz Karlovačke županije, VK Korana je zauzela 12. mjesto, dok su VK Karlovac završili na 14., a VK Sabljaci na 25. mjestu.

  • 1xLSM –  (Mauro Bauer) – 2. mjesto finale A
  • 2xLSM – (Leon Opačić, Matija Car) – 3. mjesto finale A
  • 2xSMA – (Josip Jakšić, Šime Ravnjak) – 4. mjesto finale A